top of page

Maastricht, het meest Noordelijke stadje van Zuid-Europa

Historische panden en hippe design-winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid.

 

Bruisende festivals en spraak-makende exposities. Wijdse pleinen en uitgestrekte wijngaarden.

 

Dat alles én meer is Maastricht: de ster onder de steden! Niet voor niets een geliefde bestemming voor een dagje shoppen, weekendje samen of wereldse vakantie.

Golfen op de mooiste banen

In het Zuid-Limburgse heuvelland tussen het Maasdal en het Mergelland ligt Golfbaan Het Rijk van Margraten. De 18-holes golfbaan wordt omsloten door oude bossen en glooiende landerijen en biedt een prachtig panorama op de stad Maastricht, Berg en Terblijt, Bemelen en Hole8 (gedurende de eerste 9).

 

Naast het Rijk van Margraten zijn er in een straal van 20 minuten rijden prachtige banen te vinden in Belgie of Duitsland. Enkele aanraders;

 

 

 

 

Winkelen, Kan dat ook?

Maastricht is een gezellige winkelstad met internationale allure die het hart van iedere funshopper sneller doet kloppen.

 

Met een rijke geschiedenis beschikt Maastricht over honderden bezienswaardigheden en monumen-tale gebouwen zoals het Vrijthof en de romaanse Sint Servaasbasiliek. Al deze historische juweeltjes zorgen natuurlijk voor een zeer bijzondere ambiance.

Hole8 en haar omgeving

Het Limburgse heuvelland en de aangrenzende Belgische voerstreek nodigen u uit tot het maken van schitterende wandel-, fiets- en mountainbiketochten.

 

Het landschap is gevarieerd met veel natuurschoon en cultuur–historische elementen. De hellingen in de regio bieden voldoende uitdaging en variatie om volop te genieten. Pittoresk gelegen herbergen en cafeetjes nodigen uit tot een verkwikkende rustpauze.

Eten; waar Maastricht goed in is!

Bijna 10 Michelinsterren in een gebied van 20 bij 20 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

 

Niet voor niets staat Zuid-Limburg bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent, zoals het topkwaliteit Livar-vlees, speltgraanbroden, kwaliteitswijnen van de Apostelhoeve of Wijngoed Fromberg.

 

Enkele tips;

Nu we hier toch zijn...

Rondrijden in het achterland van Maastricht brengt je op de leukste plaatsjes en on-Nederlands mooie dorpjes.

 

Wanneer u eens een tocht wilt maken met de auto, rij de oprijlaan af (met rug naar Maastricht) en ga bij de eerste T-splitsing naar links (St. Antoniusbank). Volg route Valkenburg en ‘verdwaal’ in het prachtige heuvellandschap.

 

Herdenkingsmonument Margraten

Op ca. 10 minuten rijden met de auto ligt de begraafplaats/ herdenking-monument Margraten. Een Amerikaans monument ter eren van de gesneuvelde soldaten in WO-II. Erg indrukwekkend.

 

Bezoek de Limburgse grotten

Buitengoed Slavante is een unieke locatie wanneer u grotten wilt bezoeken. Een prachtig uitzicht over Maastricht vanaf de St. Pieter met een leuk café voor de lunch. 

bottom of page